Veel gestelde vragen Auto Smeeing

Auto Smeeing werkt graag transparant. We streven ernaar om zo helder mogelijk te zijn over onze diensten, zodat je vooraf exact weet wat je van ons mag verwachten. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht je toch nog vragen hebben dan horen wij dat graag. Neem hiervoor contact op met je verkoopadviseur of stuur een e-mail naar ons Klant Contact Centrum.

Direct hulp nodig?

Neem contact op met Auto Smeeing op telefoonnummer 035 - 603 99 99 of per mail naar klantencontact@autosmeeing.nl (ma - do 9:30-21:00, vrij 09:30-18:00, za 10:00-17:00, en zo 11:00-17:00)

1. Waar komen de auto's vandaan die Auto Smeeing verkoopt?

De meeste auto's die Auto Smeeing verkoopt komen uit het buitenland. Denk aan Duitsland, Frankrijk of België. Wij kopen alleen auto's die geen schade hebben gehad in het verleden. Dat doen wij om onze klanten een veilige reis te bieden op de weg. Ook zijn de auto's die wij inkopen in het buitenland meer uitgerust met opties. 

2. Hebben de auto's die Auto Smeeing verkoopt in het verleden schade gehad?

Alle auto's die Auto Smeeing heeft staan en verkoopt hebben nooit schade gehad. Auto Smeeing zoekt specifiek naar schadevrije auto's. Dat doen wij om onze klanten de beste auto's te kunnen aanbieden.

3. Zijn er auto's waarvan de kilometerstand ooit in het verleden is terug gedraaid?

Alle auto's die Auto Smeeing verkoopt zijn nooit in de kilometerstand terug gedraaid. Bij elke auto die Auto Smeeing inkoopt word er zorgvuldig gekeken naar het verleden van de auto.

4. Wat is het verschil tussen een Plug-in hybride en een hybride?

Een hybride is een auto die een elektro motor en een brandstof motor aanboort heeft. Als de auto begint met rijden wordt de elektro motor gebruikt. Nadat de auto een constante snelheid heeft bereikt schakelt de auto over naar de brandstof motor. Dit om de auto zo zuinig mogelijk te maken. In een hybride zit een kleine accu om de elektro motor met stroom te voorzien. De accu wordt opgeladen door middel van het remmen van de auto. Een hybride auto is dus erg zuinig. Het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride is dat de plug-in hybride op de lader moet. Een plug-in hybride kan namelijk 10-50km alleen elektrisch rijden, omdat de accu groter is dan een hybride. De hoeveelheid km die je alleen elektrisch kan rijden hangt van het model en merk af. 

5. Wat zijn de garanties die Auto Smeeing geeft over auto's?

Bij elektrische auto's geeft Auto Smeeing een garantie van 3 jaar. Daarnaast zijn er merken zoals Kia die nog 7 jaar garantie bieden op de motor en accu van de auto. Bij brandstof auto's zijn er diverse pakketten die wij aanbieden.

6. Om de hoeveel kilometer moet mijn auto een onderhoud beurt krijgen?

Bij moderne auto's kunt u dat zien in het dashboard achter het stuur. Er gaat een lampje branden als de auto een onderhoud beurt moet hebben. Als de auto dat niet laat zien zijn er per merk en per model verschillende schema's wanneer een onderhoud beurt aanbod is.

7. Is het mogelijk om een trekhaak op mijn nieuwe auto te laten monteren door Auto Smeeing?

Wij kunnen op de meeste auto's die Auto Smeeing aanbiedt een trekhaak laten monteren.

8. Welke auto's die Auto Smeeing aanbiedt kunnen geleased worden?

Bijna alle auto's die wij verkopen kunnen geleased worden, met een paar uitzonderingen na. Wij willen namelijk onze klanten een goede auto kunnen garanderen.

9. Hoeveel kan ik terug krijgen voor mijn inruil auto?

Bij iedere auto is dat weer verschillend, maar als u langskomt bij Auto Smeeing kan u meer inzicht krijgen over de inruilwaarde.

10. Als ik een auto koop bij Auto Smeeing kan ik dan extra opties of accessoires krijgen?

Wij verkopen alleen occasion auto's, dus wij kunnen verder niks veranderen aan de opties. Meestal zitten er wel al veel opties op de auto, omdat wij zo de auto geleverd krijgen. Wij kunnen wel diverse accessoires aanbieden. Denk hierbij aan: trekhaak, fietsenrek of zelfs een elektrische fiets.

11. Kunnen auto's bij Auto Smeeing in termijnen afbetaald worden?

Auto's bij Auto Smeeing kunnen in termijnen afbetaald worden. U betaald dan een start bedrag en dan maandelijks een bedrag. U kunt zelf bepalen in hoeveel maanden u de auto wilt afbetalen en welk bedrag u wilt betalen bij het start bedrag. 

12. Kan er proefrit gereden worden in de auto's die Auto Smeeing aanbiedt?

Als u geïnteresseerd bent in een auto die Auto Smeeing aanbiedt, kunt u online op de website een proefrit aanvragen. U wordt dan gebeld en dan wordt er een afspraak met u gemaakt.

13. Wordt een klant van Auto Smeeing geholpen bij autopech?

Als u klant bent van Auto Smeeing en een Bestbuy pakket heeft op uw auto, krijgt u uiteraard hulp bij autopech. Uw auto wordt opgehaald en u krijgt een vervagend voertuig. U kunt dan weer veilig verder rijden.

14. Zijn de auto's op de site ook in verschillende kleuren mogelijk?

Alle auto's die wij hebben staan kunnen niet worden aangepast in opties of in kleur. Auto Smeeing koopt alleen occasion auto's, dus de auto's zijn door een vorige eigenaar samengesteld.

15. Kan je zonder een auto te hebben gekocht bij Auto Smeeing toch je auto in onderhoud doen bij Auto Smeeing?

Als u geen auto heeft gekocht bij Auto Smeeing bent u gewoon welkom bij onze werkplaats. Wij bieden onze service aan iedereen aan, dus u bent van harte welkom.

16. Is het mogelijk om de verkochte auto aan huis te laten leveren?

Het is mogelijk om uw gekochte auto aan huis te leveren. Wij zorgen er dan voor dat de auto voor uw huis komt te staan. De kosten die er aan vast zitten is voor iedere woonplaats weer anders.

17. Wat zijn de kosten bij een private lease auto?

De enigste kosten die met een private lease auto komen zijn de maandelijkse kosten en de brandstof/elektrische brandstof kosten (alleen voor elektrische auto's). De maandelijkse kosten kunnen veranderen op basis van hoe lang de private leasing is en hoeveel km er per jaar worden gereden. Verder wordt de wegenbelasting, verzekering en onderhoud vergoed, dus dat zijn geen kosten voor een private lease auto.

18. Hoe kan je iemand van Auto Smeeing benaderen?

Er zijn verschillende manieren om Auto Smeeing te benaderen. U kunt: bellen, appen of mailen naar Auto Smeeing. Er is dus genoeg keus hoe u Auto Smeeing wilt benaderen.

19. Wat doet Auto Smeeing met de klachten die binnen komen?

De klachten die Auto Smeeing krijgt wordt zorgvuldig naar gekeken. Auto Smeeing kijkt dan hoe we het in de toekomst kunnen verbeteren. Wij willen namelijk de beste service en ervaring geven aan onze klanten, want wij als Auto Smeeing willen dat onze klanten tevreden naar huis gaan.

20. Welke merken verkoopt Auto Smeeing?

Auto Smeeing heeft meer dan 600 auto's in de showroom staan. Wij hebben niet specifiek een merk waar we op specificeren, maar van a tot z proberen wij zoveel mogelijk variatie te krijgen in de auto merken die wij hebben staan. Dat doen wij omdat Auto Smeeing voor ieder een passende auto wilt hebben staan.

21. Zit Profile Smeeing, Auto Smeeing en Yourlease samen onder een dak?

Profile Smeeing, Auto Smeeing en Yourlease bevinden zich allemaal op de zelfde locatie, dus u kunt voor alle drie de partijen bij de zelfde locatie terecht.