Apple Carplay en Android Auto

Apple Carplay en Android Auto bieden een slimmere en veiligere manier om je iPhone of Android telefoon in de auto te gebruiken, zodat jij jouw aandacht op de weg kunt houden. Wanneer je jouw mobiele telefoon met Apple CarPlay of Android Auto verbindt, kan je onder andere routebeschrijvingen opvragen, telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen, en naar muziek luisteren.

Bellen, whatsappen, muziek luisteren: je smartphone en jij zijn onafscheidelijk. Behalve in de auto. Want er zijn steeds meer ongevallen door onveilig telefoongebruik in de auto. Maar het kan ook veilig. Met Apple Carplay en Android Auto bedien je de populairste apps van je mobiel op het scherm in de auto en houd je oog voor de weg.
 

Apple Carplay configureren

  • Als uw auto CarPlay via een USB-kabel ondersteunt, sluit u de iPhone aan op de USB-poort van uw auto. De USB-poort kan zijn voorzien van een CarPlay- of smartphonesymbool. Zorg ervoor dat u een Lightning-naar-USB-kabel van Apple gebruikt.
  • Als uw auto CarPlay zowel draadloos als via een USB-kabel ondersteunt, sluit u de iPhone aan op de USB-poort van uw auto. Een waarschuwing op uw iPhone vraagt u om draadloos verbinding te maken tijdens uw volgende autoritten.
  • Als uw auto alleen draadloos CarPlay ondersteunt, houdt u de spraakbedieningsknop op het stuur ingedrukt. Zorg dat de stereo in de draadloze modus of Bluetooth-modus staat. Ga vervolgens op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Wifi' en zorg ervoor dat Wifi ook is ingeschakeld. Tik op het CarPlay-netwerk en controleer of 'Verbind automatisch' is ingeschakeld. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay' en selecteer uw auto. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor meer informatie.

Android Auto configureren

  • De eerste keer dat je je telefoon met de auto verbindt, moet je de telefoon en auto koppelen via bluetooth. Houd voor de beste resultaten bluetooth, wifi en Locatieservices ingeschakeld tijdens het instellen. Zorg ervoor dat je auto in de parkeerstand (P) staat en neem de tijd om Android Auto in te stellen voordat je gaat rijden.
  • Sluit een USB-kabel aan op de USB-poort van je voertuig en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je Android-telefoon.
  • Je telefoon kan je vragen de Android Auto-app te downloaden of te updaten naar de nieuwste versie van de app.
  • Volg de instructies op het scherm om het instellen af te ronden.

Op zoek naar een auto met Apple Carplay / Android Auto?