Auto Smeeing staat voor topkwaliteit

Over ons

Wij willen graag de mooiste auto’s aanbieden en dat doen wij in een groot en modern mobiliteitsbedrijf in Soest in het hart van Nederland. Wij zijn geen dealer. Auto Smeeing is ons merk. Een merk dat staat voor auto’s van topkwaliteit.

Onze locatie aan de Koningsweg heeft een overdekte showroom-oppervlakte van ruim 20.000 m2 met plek voor Auto Smeeing, Profile Smeeing, Yourlease, de fietsaccuwinkel en de Smeeing-pub om onze relaties en klanten te ontvangen. Wij zijn gestart in 1967 en vanaf dat moment zijn wij gegroeid tot een 'multimerk retailer' op het gebied van mobiliteit.

Wij zijn er trots op dat wij na een aantal transities en crisissen (van oliecrisis tot en met de coronacrisis) nog altijd een succesvol bedrijf zijn.  Dat is in onze branche meer uitzondering dan regel. Onze kernwaarden zijn vanaf 1967 nog altijd dezelfde: een uitstekende dienstverlening, maximale transparantie, garantie en zekerheid bij jouw aankoop. Dit alles natuurlijk in combinatie met een scherpe prijs.

Auto Smeeing is in Soest niet alleen bekend geworden door onze service, vakmanschap en uitgebreid assortiment. Wij zijn een trouwe sponsor van lokale evenementen en verenigingen. Hiermee willen wij benadrukken dat ons bedrijf midden in de samenleving staat.

De geschiedenis van Auto Smeeing

Auto Smeeing start in 1967 met de oprichting van de eenmanszaak van Jan Smeeing. Hij onderhoudt en repareert auto’s van allerlei merken achter het huis van zijn ouders aan de Lange Brinkweg in Soest.

Jan Smeeing verhuisde met echtgenote Adrie naar de Laanstraat 26. Het woonhuis wordt uitgebreid met een hal van 42m2. Aan de Laanstraat had Jan een bezinepomp van het merk Elf. 

In 1970 werd het bedrijf aan de Laanstraat uitgebreid met een groter bedrijfspand van 190m2. De automobielbranche groeide in die jaren. Ondanks de oliecrisis in 1973 bleef de vraag naar auto’s en daarmee de vraag naar schadeherstel en onderhoud toenemen. Jan anticipeerde daarop door een bedrijfsruimte van 4000 m2 in het Soester industriegebied aan de Koningsweg te kopen. Zo was hij klaar voor de toekomst waarin hij zijn bedrijfsactiviteiten uitbreidde met de verkoop van auto’s en het aangaan van een dealerschap. Op die plek aan de Koningsweg huist Auto Smeeing nog altijd.

Het bedrijf groeide in de loop der jaren en slankte daar waar nodig ook weer af. De dealerschappen verdwenen. Het bedrijf groeide uit tot een groot mobiliteitsbedrijf waar Auto Smeeing nu een onderdeel van is.

Auto Smeeing is onderdeel van Smeeing Mobility Solutions waar ook Profile Smeeing, Yourlease, QuickServ en Fietsaccuwinkel onder vallen.