Welke garantierechten heb ik?

Voor veel mensen is de aankoop van een auto een grote investering, daarom is het niet gek dat je wilt weten welke garantierechten je hebt bij de aankoop van je nieuwe auto.

Fabrieksgarantie: Als de occasion nog binnen de fabrieksgarantieperiode valt kan de resterende garantie nog steeds geldig zijn. Het is belangrijk om na te gaan of de fabrieksgarantie overdraagbaar is naar de nieuwe eigenaar en welke voorwaarden van toepassing zijn.

Dealergarantie: Veel dealers bieden hun eigen garantie op occasions aan. Dit kan variëren in duur en dekking, dus het is essentieel om de specifieke voorwaarden en beperkingen van de dealer te controleren.

BOVAG garantie: Met BOVAG garantie heb je een 12 maanden garantieperiode na aankoop van je nieuwe occasion. Binnen deze tijd worden gebreken die op het moment van de koop niet zichtbaar waren kosteloos hersteld. De garantie dekt zowel de kosten van de onderdelen als de manuren.

Wettelijke garantie: In sommige landen is er een wettelijke garantie op occasions. Dit houdt in dat de verkoper wettelijk verplicht is om bepaalde garanties te bieden met betrekking tot de kwaliteit en staat van het voertuig. 

Aanvullende garantie: Het is mogelijk om een aanvullende garantie af te sluiten bij de aankoop van een occasion. Zo bieden wij 1 tot 3 jaar garantie met onze Best buy pakketten. Dit biedt extra dekking en zekerheid bij aanschaf van je nieuwe auto. Klik hier voor meer info.

Het is belangrijk om te weten dat garantievoorwaarden kunnen variëren en dat er vaak uitsluitingen en beperkingen gelden. Het is daarom raadzaam om de garantievoorwaarden zorgvuldig door te nemen en eventuele vragen te stellen aan één van onze adviseurs.