Wat maakt een auto veilig?

Er is niets belangrijker dan dat jij en je gezin, of andere passagiers, veilig de weg op kunnen in een auto die is uitgerust met functies en technologieën die de bescherming van de inzittenden maximaliseren en het risico op letsel bij een ongeval minimaliseren. Het is goed om te vermelden dat alle moderne auto’s veilig zijn, dit komt door de steeds strengere veiligheidseisen en verbeterde technieken. Daarnaast zijn auto's uit een goedkoper segment tegenwoordig ook voorzien van luxere veiligheidssystemen.

Laten we duidelijk zijn, deze systemen maken het rijden makkelijker, het rijgedrag van de bestuurder zelf speelt een grotere rol. Defensief rijden, het naleven van verkeersregels en het vermijden van afleidingen tijdens het rijden zijn ook essentiële aspecten van veilig autorijden!

Onafhankelijke organisaties zoals Euro NCAP voeren uitgebreide crashtests uit om de prestaties van voertuigen op het gebied van veiligheid te beoordelen aan de hand van een veiligheidsbeoordelingssysteem met vijf sterren. Ze geven sterren aan auto's op basis van criteria zoals frontale botsingen, zijwaartse botsingen, whiplashbescherming en voetgangersveiligheid. Zo kun jezelf eenvoudig checken of de auto die je wilt aanschaffen goed door de test is gekomen!