Subsidie regeling elektrische auto 2024

Voordeliger elektrisch rijden

Ben je van plan een volledig elektrische auto te kopen of te leasen? Profiteer dan van de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Vanaf januari 2024 is het weer mogelijk om subsidie voor een elektrische auto aan te vragen. Met de SEPP wil de overheid elektrisch rijden toegankelijker maken door de kosten deels te verlichten. Lees hieronder de voorwaarden en hoeveel subsidie je kunt krijgen.

Voorwaarden voor EV subsidie

Ga je voor een elektrische auto en wil je aanspraak maken op de overheidssubsidie? Dan is het belangrijk dat je elektrische personenauto aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De auto is volledig elektrisch aangedreven (geen plug-in hybride).
  • De auto is aangeschaft of de leaseovereenkomst is afgesloten door een particulier.
  • De auto staat minimaal 3 jaar onafgebroken op naam van de aanvrager. Voor private lease is dit 4 jaar.
  • De elektrische auto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs van de elektrische auto is minimaal € 12.000 en maximaal € 45.000.

EV subsidie bij Private lease

Ga je een elektrische auto private leasen? Dan wordt de subsidie niet in één keer overgemaakt maar krijg je het uitbetaald in een periode van 4 jaar. Je krijgt dan in 48 maandelijkse termijnen een deel van het subsidiebedrag op jouw bankrekening gestort. Is je leasecontract korter dan 48 maanden? Dan stopt vanaf dat moment ook de subsidie.

Wacht niet te lang

De overheid stelt ieder jaar een ruim bedrag beschikbaar voor particulieren om elektrisch rijden voordeliger te maken. Dit bedrag is niet onbeperkt en daarvoor geldt er ieder jaar: op is op! Wacht dus niet te lang en benut deze regeling voordat de subsidiepot leeg is.

Het is nog onzeker wat de overheid gaat doen met de regeling in 2025, de kans is groot dat deze gaat vervallen. Wacht niet te lang en profiteer van de subsidieregeling nu het nog kan!