De mooiste en stoerste Polo's

De prijswinnende Volkswagen Polo

Ruim, sportief en luxe. Drie woorden die de Volkswagen Polo perfect omschrijven. De Polo wint al jaren prijs na prijs en is bekroond met vijf sterren van Euro NCAP (de maximale veiligheidsscore). De Volkswagen Polo is verkrijgbaar met een handmatige vijftraps versnellingsbak, maar is ook verkrijgbaar als zeventraps automaat.

De mooiste kleuren en features

De Volkswagen Polo is standaard uitgerust met City Emergency Braking, bergwegrijhulp, LED-dagrijverlichting, Front Assist en een multimediasysteem met touchscreen. Daarnaast is de Polo verkrijgbaar met Beats Audio en als R-Line, voor een sportieve look.

Uiteraard is de Volkswagen Polo geproduceerd in smaakvolle kleuren. Van tijdloos wit, grijs of zwart tot opvallend rood, blauw of oranje.

De verschillende uitvoeringen

De Volkswagen Polo is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo is er o.a. de Comfortline, met Adaptive Cruise Control en Boordcomputer Plus. En wat te denken van de Highline, met 16” lichtmetalen velgen, vermoeidheidsherkenning en sportstoelen vóór.

Liever private leasen?

Bij Auto Smeeing kan het allemaal. U kunt bij ons naast nieuwe auto’s ook occasions kiezen voor privé of zakelijk lease. Zo rijdt u al een Volkswagen Polo v.a. € 298,- per maand.

Heeft u door zoveel keus moeite met kiezen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, ook wanneer u liever zakelijk wilt leasen. Wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze en we nodigen u graag uit om de auto te proberen middels een proefrit.

Geschiedenis van Volkswagen

In 1934 kreeg Ferdinand Porsche opdracht van Adolf Hitler om een auto voor het volk te ontwerpen. Uiteraard waren er vele eisen waar de auto aan moest voldoen: de auto moest een topsnelheid kunnen bereiken van 100 kilometer per uur, hij moest twee volwassenen en een kind kunnen vervoeren, óf drie soldaten en een miterailleur. Daarnaast mocht de auto maximaal tussen de 6 en 7 liter benzine per 100 kilometer verbruiken. Meneer Porsche kwam met drie rijdende prototypes, die de karakteristieke vorm van de latere Volkswagen Kever hadden. In mei 1938 werd de eerste Volkswagen fabriek gebouwd en in 1940 reed de eerste wagen de fabriek uit.