Waarom een aircocheck nodig is

Veel mensen zouden niet auto willen rijden zonder airconditioning. Een airco zorgt ervoor dat de auto heerlijk koel blijft tijdens het autorijden. Daarnaast kan een airco in de winter ervoor zorgen dat een raam niet beslaat. Een airco gebruik je dus het hele jaar door en juist daarom is het belangrijk dat je deze goed onderhoud. Maar waarom is een aircocheck nodig als je airco niet kapot is?

Hoe werkt een airco?

Een veelgehoorde misvatting over een airco is dat deze koude lucht produceert. Dat is echter niet waar: een airco onttrekt warmte uit lucht. De airco is een systeem dat bestaat uit een compressor of pomp, een ventilator, een condensor en een filter. Een compressor pompt koudemiddel door de auto dat vervolgens wordt gecondenseerd. Vervolgens gaat deze afgekoelde lucht langs een filter dat ervoor zorgt dat de lucht schoon de auto in wordt gecirculeerd.

Het belang van een aircocheck

Het is belangrijk om jouw airco preventief te onderhouden. Ten eerste koelt een slecht werkende airco een auto niet goed. Het heeft een negatief effect op het brandstofverbruik en maakt lawaai. Dit kan je zelfs afleiden tijdens het autorijden! Een slecht werkende airco kan gaan stinken en het is slecht voor je gezondheid. Bovendien is het vervangen van een kapotte airco zeer prijzig. Het is belangrijk om tijdig een afspraak te maken voor een aircocheck voordat het misschien te laat is.

Het is dus van belang dat je jouw airco op tijd laat nakijken om hoge kosten en gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een garage in de buurt die aangesloten is bij CarProf.  Woon je in Soest of omgeving? Dan kun je een afspraak maken voor een aircocheck bij Auto Smeeing.

Je kunt ook eens een kijkje nemen naar ons aanbod, waar je uiteraard auto’s kunt vinden met airco.