14 dagen omruilgarantie

Zo, je hebt een nieuwe auto gekocht! Wij zorgen ervoor dat de auto 100% wordt klaargemaakt, zodat jij alvast kan gaan genieten van de voorpret. Nadat je de auto hebt opgehaald kun je de auto 14 dagen uitproberen.

Ben je onverhoopt toch niet tevreden met je nieuwe auto? Dan helpen we je graag met een alternatief. Je hebt namelijk recht op 14 dagen omruilgarantie.

Voorwaarden

De voorwaarden van de 14 dagen omruilgarantie zijn als volgt:

A. Koper mag na de koop van een occasion afgeleverd onder de Best Buy condities binnen 14 dagen na ontvangst aangeven dat hij/zij niet tevreden is met de gekochte occasion. Koper geeft vooraf aan wat de reden is voor het omruilverzoek, en waar het redelijke alternatief aan moet voldoen.

B. Koper kan gebruik maken van de omruilgarantie door middel van contact op te nemen met het klantencontact. Koper kan ook een e-mail sturen naar: klantencontact@autosmeeing.nl. Waarin koper heel duidelijk aangeeft dat hij gebruik wil maken van de omruilgarantie.

C. Koper zal in overleg met Auto Smeeing, nadat koper aanspraak heeft gedaan op de omruilgarantie, de occasion op een werkdag terug brengen naar Auto Smeeing. Koper en Auto Smeeing maken daarvoor dan een afspraak. Bij voorkeur gebeurt dit binnen 14 dagen nadat de koper aanspraak heeft gedaan op de omruilgarantie.

D. Koper mag de occasion vanzelfsprekend uitproberen. Daarvoor mag koper 500 kilometer met de occasion rijden. Maar als de occasion tussen aflevering aan koper en retourkomst bij Auto Smeeing meer heeft gereden, betaalt Koper aan Auto Smeeing de volgende waardevermindering: (i) Heeft de occasion meer dan 500 kilometer gereden, dan vergoedt koper aan Auto Smeeing een vast bedrag van € 0,25 per kilometer die is gereden vanaf het moment dat de Occasion bij koper is afgeleverd, plus € 150 poets- en schoonmaakkosten. Als de occasion bij meer dan 1000 kilometer heeft gereden, betaalt koper aan Auto Smeeing € 0,25 per gereden kilometer vanaf het moment dat de occasion bij koper is afgeleverd, plus eenmalig EUR 150 poets- en schoonmaakkosten. Maar is de werkelijke waardevermindering van de occasion hoger, dan betaalt koper de werkelijke waardevermindering aan Auto Smeeing, plus eenmalig EUR 150 poets- en schoonmaakkosten.

E. De occasion moet zich bij de teruggave nog in exact dezelfde staat bevinden als bij aflevering (met uitzondering van het kilometrage). Daarmee wordt bedoeld: compleet, in dezelfde technische staat en geen extra schades aan exterieur en interieur. Alsmede inclusief alle oorspronkelijke documenten. Als dat niet gebeurt, betaalt koper de waardevermindering aan Auto Smeeing.

F. Als de occasion bij het omruilen minder brandstof bevat dan bij de aflevering, betaalt koper aan Auto Smeeing het verschil.

G. Koper zegt zelf alle verzekeringen voor de occasion op.

H. Als koper de occasion heeft gefinancierd bij een derde, handelt koper die financiering (met bijbehorende pandrecht) zelf af. Koper draagt de occasion weer aan Auto Smeeing over zonder dat iemand anders een recht heeft op die occasion. Als Auto Smeeing daarom vraagt, levert koper daar bewijs van.

I. Koper blijft volledig verantwoordelijk voor alle verplichtingen en/of aansprakelijkheden die verband houden met de occasion of het gebruik daarvan gedurende de periode dat de occasion in het bezit van koper was.

J. De occasion waartegen wordt geruild moet even duur of minder duur zijn dan de wat je voor de gekochte occasion hebt betaald. Is de verkoopprijs van de alternatieve occasion hoger? Dan moet je bijbetalen.

K. Er wordt niet opnieuw omruilgarantie gegeven op het omgeruilde voertuig.