De nieuwe Renault 5 E-Tech

Wie kent hem nog? De iconische Renault 5 die geïntroduceerd werd in 1972 en gebouwd is tot 1996 met meer dan 7 miljoenen verkochte exemplaren. Ondertussen is het 2024 en is de automarkt volledig gefocust op elektrische modellen. Echter, hoewel de vraag stijgt naar volledige elektrische auto's blijven deze modellen relatief duur vergeleken met brandstofauto's. 

Renault antwoord hierop met een reïncarnatie van de Renault 5: de volledig elektrische Renault 5 E-Tech. En misschien het allerbelangrijkste voor de consument: een betaalbare elektrische auto.

Nieuwe Renault 5 vanaf najaar 2024

De officiële wereldpremière van de Renault 5 E-Tech electric is 26 februari 2024 op de autoshow van Genève. Geheid dat er dan ook een lanceringsdatum wordt vrijgegeven. 

Geïnteresseerde klanten kunnen al een plekje bemachtigen om als eerste achter het stuur te mogen kruipen van de R5 doormiddel van de R5 R Pass. Hiermee rijd je de nieuwe Renault 5 in de herfst van 2024. Wij kijken er alvast naar uit om deze oude bekende te mogen verwelkomen in onze showroom!